Op de website De Juiste Zorg op de Juiste Plek van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport staat een heel mooi interview met onze directeur Bregje Thomassen en kwartiermaker inwonerparticipatie Lea Bouwmeester over de burgerkamer die opgericht wordt voor burgerparticipatie binnen Zoetermeer 2025.

In het stuk wordt onder andere gesproken voer waarom we bezig zijn met een speciale ‘burgerkamer’ voor burgerparticipatie. Lea Bouwmeester organiseert de stem van de inwoner in de beweging naar een gezonde regio Zoetermeer. Dit doet ze onder andere door het ‘collectieve brein’ in te zetten. Lees hier over wat we er al eerder op Zoetermeer2025.nl publiceerde over ‘Versterk de inwoner, ontlast de zorg’.

De vereniging heeft bewust gekozen voor een gelijkwaardige inbreng van burgers en organiseert hiervoor een speciale ‘burgerkamer’ om burgers een plek te geven en hun stem te laten horen. Directeur Bregje Thomassen: “We willen inwoners geen besluiten voorleggen die we toch al genomen hebben, maar met hen besluiten vormen en met hen vanaf het begin samenwerken.”

Lees het hele interview bij De Juiste Zorg op de Juiste Plek hier.