Theatervoorstelling ‘Dromen Vangen’ over Positieve Gezondheid

Dromen Vangen is een inspirerende en verbindende voorstelling over positieve gezondheid, die zich al in diverse gemeenten heeft bewezen. De voorstelling is speciaal gemaakt om professionals in zorg en welzijn, sport en onderwijs, ambtenaren, inwoners en iedereen die zich verder betrokken voelt bij gezondheid en algeheel welbevinden met elkaar te verbinden en te inspireren. Doel van de voorstelling is bezoekers aan het denken te zetten over ziekte en gezondheid en de mogelijkheden en verantwoordelijkheden die we allemaal hebben voor ons eigen geluk en dat van onze medemens. We organiseren drie voorstellingen in de SilverDome in Zoetermeer.

Theatervoorstelling ‘Dromen Vangen’ over Positieve Gezondheid

Dromen Vangen is een inspirerende en verbindende voorstelling over positieve gezondheid, die zich al in diverse gemeenten heeft bewezen. De voorstelling is speciaal gemaakt om professionals in zorg en welzijn, sport en onderwijs, ambtenaren, inwoners en iedereen die zich verder betrokken voelt bij gezondheid en algeheel welbevinden met elkaar te verbinden en te inspireren. Doel van de voorstelling is bezoekers aan het denken te zetten over ziekte en gezondheid en de mogelijkheden en verantwoordelijkheden die we allemaal hebben voor ons eigen geluk en dat van onze medemens.

“Ruim 200 professionals in zorg en welzijn genoten van de herkenbare scènes op de planken. De teruggespoelde ochtend van een patiënte en haar gezin was voor velen een treffende situatie. En bij de eerste onhandige poging van een huisarts om het andere gesprek te voeren, zaten de toeschouwers op het puntje van hun stoel.”

– HZW Huisartsenzorg

Ben je klaar om de uitdaging aan te gaan en je te verplaatsen van de vertrouwde domeinen van ‘Ziekte en Zorg’ naar ‘Gezondheid en Gedrag’? En zelfs een stapje verder, naar ‘Mens en Maatschappij’?

12, 13, 14 februari 2024

Veelgestelde vragen

17.30 uur – Ontvangst met soep en broodjes

18:30 uur – Verplaatsen richting de zaal

18:45 uur – Openingswoord

19:00 uur – Start voorstelling

20:30 uur – Inspirerende netwerkborrel

21:30 uur – Vol energie en inspiratie weer naar huis

Na een korte introductie in het begrip positieve gezondheid (want wat houdt dat begrip nou echt in?) zien we verschillende scènes die zowel professioneel als privé heel herkenbaar zijn. We kijken naar ‘zomaar een dag’ uit het leven van een patiënte met acute rugpijn. We zien de eerste, nog wat onhandige pogingen tot het voeren van een écht gesprek. En we zien de enthousiaste eerste stappen op weg naar noaberschap 2.0, een buurt die naar elkaar omkijkt en voor elkaar zorgt. Tussen de scènes door wordt het publiek actief aan het denken gezet. Want wat geeft jou nog kwaliteit van leven wanneer je ziek wordt? Met welke organisaties zou je je graag willen verbinden, om nog meer vanuit het principe van positieve gezondheid te werken? En hoe doe je dat eigenlijk, goed luisteren naar wat een ander echt belangrijk vindt?
Ben je klaar om domeinoverstijgend te gaan samenwerken aan een gezond Zoetermeer? Wil je hierover in gesprek? Zet dan alvast de volgende data in je agenda:

Maandag 12 februari 2024
Buytenwegh- De Leyens
Meerzicht
Oosterheem- Benthuizen
Rokkeveen

Dinsdag 13 februari 2024
Seghwaert- Noordhove
Dorp-driemanspolder-Palenstein- stadscentrum
Buytenwegh- De Leyens
Meerzicht

Woensdag 14 februari 2024
Oosterheem- Benthuizen
Rokkeveen
Seghwaert- Noordhove
Dorp-Driemanspolder-Palenstein- Stadscentrum

Het evenement start om 17.30 uur met soep met broodjes en duurt tot 21.30 uur. Doe mee en start 2024 positief. De officiële uitnodiging volgt na aanmelding. Let op: het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Het doel van de voorstellingen is dat inwoners, zorgverleners, welzijnsmedewerkers en andere organisaties in de wijken elkaar beter kunnen vinden, waardoor er meer samenwerking kan plaatsvinden. Dit betekent dat we tijdens de theatervoorstellingen een zo gevarieerd mogelijk gezelschap willen samenbrengen. De beschikbare plaatsen per categorie (inwoner, zorgprofessional, ambtenaar, bestuurslid) zijn daardoor beperkt. Wees er dus snel bij.

Je kunt 1 ticket per persoon bestellen. Je ticket is op naam en niet overdraagbaar. Hiermee willen we waarborgen dat mensen die een ticket aanvragen ook echt willen komen.
Er zijn geen kosten aan de voorstellingen verbonden. Wel vragen wij je vriendelijk om eventuele verhinderingen minstens 48 uur van tevoren door te geven. Indien dit niet gebeurt, wordt een bedrag van 49 euro per persoon in rekening gebracht om onbenutte plaatsen te voorkomen. Deze wordt na afloop van de voorstelling gefactureerd.
Ben je onverhoopt verhinderd? Dat kan natuurlijk gebeuren. Tot 48 uur van te voren kun je jouw reservering kosteloos annuleren door een mail te sturen aan info@Zoetermeer2025.nl. Bekijk ook de veelgestelde vraag over kosten in relatie tot annuleren binnen 48 uur voor aanvang en no-shows.

Daverend succes in andere regio’s

www.proscoop.nl

Onze theatervoorstelling over Positieve Gezondheid gaat als ‘Dromen vangen’ het land in

www.samenvoorelkaar.nl

Dromen Vangen in IJsselland: positieve inspiratie over gezondheid

www.hzwhuisartsenzorg.nl

Dromen Vangen: een theatervoorstelling over Positieve Gezondheid

www.elaa.nl

Een inspirerende en verbindende voorstelling over Positieve Gezondheid