De regionale samenwerking voor een gezonde regio in Zoetermeer zoekt een strategisch communicatieadviseur. Samen met betrokken organisaties, inwoners, bestuurders en professionals werk jij aan de zichtbaarheid van de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer en het programma Zoetermeer 2025. Klopt jouw hart sneller voor communicatie en inwonerparticipatie met impact? En wil jij met jouw kennis en ervaring bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg in Zoetermeer? Dan zoeken wij jou!

Gezonde regio

De regio Zoetermeer staat voor een enorme uitdaging. De bevolking vergrijst sneller dan de rest van Nederland. De komende jaren neemt de vraag naar zorg en welzijn toe, terwijl personeel, mantelzorgers en middelen schaarser worden. Om de gezondheidszorg toegankelijk te houden voor inwoners van Zoetermeer hebben aanbieders van zorg en welzijn, de gemeente Zoetermeer en zorgverzekeraars Menzis en CZ de handen ineengeslagen. Een gezonde regio in Zoetermeer is hun ambitie. Samen hebben zij hiervoor een ambitieuze visie opgesteld.  

Je functie

Het programmabureau vanuit de vereniging is de buitenboordmotor van de beweging naar een gezonde regio. Het betreft een initiërende, versnellende en ondersteunende rol in de initiatieven die de actielijnen en netwerken bedienen. Je rapporteert aan de programmadirecteur en aan het bestuur van de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer via de portefeuillehouder.

Als communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor de strategische, tactische en operationele communicatie van de regionale samenwerking vanuit de Vereniging Gezondheidszorg Zoetermeer en het daaruit voortvloeiende programma Zoetermeer 2025. Je adviseert en ondersteunt de programmadirecteur en programmamanagers van de verschillende actielijnen. Dit doe je met betrekking tot de communicatie binnen het programma, de communicatie over het programma en de communicatie tussen de zorg- en welzijnsaanbieders. Zo speel je een belangrijke rol in het onderhouden en aansturen van een netwerk van communicatieprofessionals rond het programmabureau. Voor de dagelijkse communicatie-uitingen is een samenwerking aangegaan met Young Digitals, een online marketingbureau dat jij aanstuurt.

Omdat de vereniging steeds belangrijker wordt in de beweging naar een gezonde regio, gaat de focus van de communicatie ook veranderen. Hierin willen we de communicatie inclusiever maken, waarmee we alle stakeholders informeren. 

Je profiel

Als jij van bovenstaande energie krijgt, dan zijn we op zoek naar jou! Herken jij je in de volgende eigenschappen, dan is het helemaal een goede match:

 • Je voelt je comfortabel in een veranderende zorgomgeving en de daarbij horende veranderende opdrachten qua communicatie.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met strategisch communicatie-advies. Je vindt het leuk om op strategisch niveau mee te denken over bijvoorbeeld de positionering van de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer en het betrekken van inwoners rond de acute zorg. Je hebt ervaring met het vertalen van complexe vraagstukken en kunt acteren op bestuurlijk niveau. In de uitvoer heb je een sturende verantwoordelijkheid ten aanzien van branding en inhoud.
 • Je bent proactief, flexibel, creatief en resultaatgericht.
 • Je bent een verbinder en staat open voor de ideeën van anderen, maar je vindt het ook niet erg om zelfstandig te werken.
 • Je hebt ervaring of affiniteit met regionale samenwerking, de gezondheidszorg, zorg en/of het sociaal domein.

Wat wij bieden

 • Een uitdagende, afwisselende functie met ruimte voor eigen inbreng en invulling;
 • Een informele werksfeer, met collega’s en korte lijnen binnen het programmabureau en de vereniging;
 • Afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring salariëring volgens salarisschaal 9 (maximaal € 5.202,00 bruto per maand) o.b.v. een 100% aanstelling (38 uur per week) volgens de cao-huisartsenzorg. Het betreft een aanstelling voor 24-32 uur per week.
 • Mogelijkheid tot (gedeeltelijk) thuiswerken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding op basis van declaratie, mogelijkheid gebruik zakelijke mobiele telefoon, een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8%.
 • Een dienstverband van in eerste instantie één jaar, dat bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Enthousiast? Reageer dan snel!

Heb je interesse, dan maken wij graag wederzijds kennis! We ontvangen je sollicitatie (cv en motivatiebrief) het liefst via werkenbij@eerstelijnszorgzoetermeer.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Bregje Thomassen, programmadirecteur Zoetermeer 2025 via b.thomassen@gezondheidsregiozoetermeer.nl of 06-24862070.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij aanvaarden geen ongevraagde hulp van bureaus voor vacatures. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door bemiddelingsbureaus worden gezien als eigendom van de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer waarvoor op geen enkele wijze een vergoeding verschuldigd is.