De Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer verwelkomt HagaZiekenhuis Huidkliniek als nieuw lid van de vereniging!

HagaZiekenhuis Huidkliniek biedt dermatologische zorg over de volle breedte (o.a. chronische zorg en zorg rondom huidkanker). Deze Huidkliniek in Zoetermeer is in 2010 ontstaan vanuit het Langeland Ziekenhuis (nu HagaZiekenhuis Zoetermeer); zij zijn onderdeel van het HagaZiekenhuis en tegelijkertijd een zelfstandig behandelcentrum. Als één van de weinige zelfstandige behandelcentra in Nederland beschikt de kliniek over de opleidingsaccreditatie voor ‘dermatoloog in opleiding’ in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast biedt de kliniek elke twee weken ruimte voor een coassistent van het LUMC voor het coassistentschap Dermatologie. Tot slot werkt de Zoetermeerse Huidkliniek aan educatie van huisartsen en doktersassistenten in de regio.

Laagdrempelig en korte wachttijden
“Wat de HagaZiekenhuis Huidkliniek bijzonder maakt is een betrokken en deskundig team, de laagdrempeligheid en relatief korte wachttijden voor de patiënt. Huidaandoeningen hebben een grote impact op de kwaliteit van leven en het verbeteren hiervan is onze missie.”, vertelt Harald den Blaauwen, directeur van de HagaZiekenhuis Huidkliniek. “We werken met passie aan toekomstbestendige en hoogwaardige dermatologische zorg voor de inwoners van Zoetermeer en omgeving.”

De visie voor Zoetermeer
Harald legt uit waarom HagaZiekenhuis Huidkliniek lid is geworden van de vereniging: “Er zijn grote uitdagingen in de zorg, zoals vergrijzing, personeelstekorten en toename van zorgkosten. De Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer biedt een optimale infrastructuur en schaalgrootte om aan deze uitdagingen te werken. Er is een duidelijke visie over de toekomst van de regio. Daaruit zijn al veel mooie initiatieven ontstaan die aansluiten op hetgeen wij voor staan; laagdrempelige, hoogwaardige zorg dichtbij de patiënt. Met alle partijen aan tafel, kunnen we vanuit verschillende perspectieven kijken naar nieuwe initiatieven. Samen kunnen we vanaf de start knelpunten identificeren en aanpakken, zodat we met verschillende professionals samen kunnen gaan bouwen aan toekomstbestendige zorg.”

Innovaties in de zorg en het belang van samenwerken
Ook digitale innovaties voor behandelmethoden zijn initiatieven die aansluiten bij de visie van de HagaZiekenhuis Huidkliniek. “Zo zoeken we naar oplossingen om op afstand een diagnose te kunnen stellen, waardoor patiënten niet naar ons hoeven te reizen en we bijvoorbeeld de verpleeghuiszorg kunnen ontlasten. Daarvoor moeten we samenwerken met verschillende zorgprofessionals. De leden van de vereniging kunnen ons hierbij ondersteunen en andersom stellen wij onze kennis en expertise graag ter beschikking.”

Harald den Blaauwen