Regio Haaglanden, waar Zoetermeer ook onder valt, heeft het regioplan gepubliceerd. Het regioplan is opgesteld op basis van het regiobeeld, dat eerder in 2023 is opgeleverd. In het regioplan staan de belangrijkste punten en afspraken om ervoor te zorgen dat de zorg toegankelijk en betaalbaar blijft.

Het regioplan is tot stand gekomen door grote inzet van verschillende partijen in de zorgkantoorregio Haaglanden. Partijen vanuit de hele (zorg-)keten zijn hierbij betrokken; zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten, verzekeraars en netwerkorganisaties op het gebied van arbeid en zorg hebben allemaal een actieve bijdrage geleverd.

 

 

Vier actielijnen voor transformatie

Het regioplan geeft invulling aan hoe we in de regio samen willen werken aan grote opgaven waar de zorgsector voor staat en komt te staan. Dit doen we door in te zetten op vier actielijnen:

  1. Preventief (positief) gezond leven
  2. Thuis ouder worden, in- door- en uitstroom in de keten (samen organiseren)
  3. Versterken mentale gezondheid en toegankelijkheid GGZ
  4. Naar een gezonde arbeidsmarkt

Lees verder over het regiobeeld en regioplan en wat het betekent voor de gemeente Zoetermeer op onze site: regiobeeld Zoetermeer 2025.
Meer informatie over het regiobeeld en regioplannen kun je lezen op de site van De Juiste Zorg op de Juiste Plek: regiobeeld en regioplannen Haaglanden

Kom meer te weten tijdens het informatieve webinar

Wil je meer weten? Meld je dan aan voor het webinar. Tijdens deze bijeenkomst wordt de inhoud van het Regioplan Haaglanden toegelicht. Het webinar vindt plaats op donderdag 29 februari van 12:00 tot 13:00 uur.

Aanmelden kan via: Aanmelden webinar Regioplan Haaglanden