Verbouwing Centrum Acute Zorg afgerond

Op woensdag 8 december 2021 verhuizen de Huisartsen Spoedpost Zoetermeer en de Dienstapotheek Zoetermeer terug naar het Centrum Acute Zorg (LangeLand Ziekenhuis, ingang Brechtzijde). Vanaf 17.00 uur op 8 december kunnen patiënten die acute huisartsen spoedzorg nodig hebben dus weer terecht op de vertrouwde locatie. Let wel: de Huisartsen Spoedpost werkt nog steeds alleen op afspraak.

In het Centrum Acute Zorg is de afgelopen maanden wel het een en ander veranderd. De ruimte is overzichtelijker en voor patiënten is het nu duidelijker waar ze zich bij binnenkomst moeten melden. De grootste verandering is dat de Huisartsen Spoedpost en de Spoedeisende Hulp van het LangeLand Ziekenhuis vanaf woensdag 8 december werken met één gezamenlijke balie. Dit maakt snellere en betere dienstverlening voor onze patiënten mogelijk.

Waarom verbouwen?
De vraag naar acute zorg in de regio Zoetermeer en omstreken neemt toe. Om de stad en haar ruim 125.000 inwoners te blijven voorzien van de juiste zorg op de juiste plek, gaan de Spoedeisende Hulp en Huisartsen Spoedpost hun samenwerking intensiveren. Een eerste stap hierin is de verbouwing van het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde in Zoetermeer. De gezamenlijke balie én bijvoorbeeld de gezamenlijke koffieruimte voor de medewerkers achter de schermen, maken het voor patiënten en medewerkers gemakkelijker.

Met spoed huisartsenzorg nodig?
De manier om contact op te nemen met de Huisartsen Spoedpost blijft hetzelfde: kijk bij voorkeur eerst op de website huisartsenpostzoetermeer.nl en beantwoord daar een paar korte vragen. Lukt het niet om eerst de site te bezoeken, bel dan de Huisartsen Spoedpost. Ga niet zonder afspraak naar de Huisartsen Spoedpost toe.

Eén gezamenlijke balie zorgt voor snellere en betere dienstverlening