Inwonerparticipatie2024-04-22T09:46:28+00:00

Inwonerparticipatie

Bij Zoetermeer 2025 is inwonerparticipatie een belangrijke pijler. Wij zijn er van overtuigd dat de inwoners van Zoetermeer enorm veel potentie hebben en willen graag samen met hen onderzoeken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen benutten.

Potentie benutten

Wij zijn er van overtuigd dat de inwoners van Zoetermeer enorm veel potentie hebben en willen graag samen met hen onderzoeken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen benutten. Hiervoor gaan we samen met zowel de inwoners als de professionals van zorg en welzijn het gesprek aan over gezondheidsthema’s die voor hen belangrijk zijn, zoals spoedzorg, geboortezorg en chronische zorg. Ons doel is om hiermee de inwoners te versterken in hun kwaliteit van leven en de zorg te verlichten.

 Jouw stem draagt bij aan een gezonder Zoetermeer

De zorg in Zoetermeer staat onder druk. De zorgvraag stijgt terwijl er een personeelstekort is. We willen met Zoetermeer 2025 ervoor zorgen dat de zorg bereikbaar en betaalbaar blijft. Maar hoe pakken we dit aan? Daar hebben we de hulp van de Zoetermeerse inwoner bij nodig.

Het perspectief van de inwoners is onmisbaar op de weg naar een gezonder Zoetermeer. Als inwoner kun je vanuit je eigen zorgervaringen mogelijke knelpunten signaleren. Vanuit hier kunnen we tot slimme oplossingen komen. Zo kun jij je steentje bijdragen aan de Zoetermeerse zorg.

Een dubbele vergrijzing en toch voldoen aan de vraag naar zorg en welzijn?

Alleen door samen te werken kunnen we zorgen voor een gezonde regio. Hierin is de stem van de Zoetermeerse inwoner onmisbaar. Lea Bouwmeester en Ingeborg ter Laak vertellen in een interview hoe zij binnen Zoetermeer 2025 burgers betrekken in de (toekomstige) besluitvorming over de zorg en het welzijn.

Nieuws