Ondersteuning en begeleiding 

Ipse de Bruggen heeft al meer dan 100 jaar ervaring in de zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Meer dan 5.500 medewerkers en bijna 1.900 vrijwilligers werken elke dag aan de ondersteuning en begeleiding van bijna 5.400 mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt bijvoorbeeld ondersteuning geboden op het gebied van huisvesting en dagbesteding. Bijzonder is het wereldberoemde Jostiband Orkest met bijna 180 muzikanten met een verstandelijke beperking.

Iedereen heeft recht op een goed leven

Iedereen heeft recht op een goed leven en Ipse de Bruggen helpt daarbij door samen met de cliënt te kijken naar diens wensen, wat belangrijk voor hen is en wat er mogelijk is. De begeleiders en behandelaren zijn nieuwsgierig, geduldig en hebben een hart voor de zorg. Zij doen alles wat nodig is en proberen praktische oplossingen te zoeken die dicht bij huis zijn.

Samenwerken voor welzijn

Jan van Hoek, bestuurder bij Ipse de Bruggen: “Ipse de Bruggen is actief op vele plaatsen in Zoetermeer. Wij onderschrijven de doelstellingen van de vereniging om te werken aan gezonde wijken, participatie en oog voor preventie en welzijn. Onze cliënten willen, net als andere inwoners, hier graag aan deelnemen en wij kunnen hier ook aan bijdragen door activiteiten in wijken te organiseren die uitgevoerd worden door onze cliënten en die ten goede komen aan bijvoorbeeld de ouderen in een wijk. Hierbij kun je denken aan een boodschappendienst of tuinonderhoud.”

Zoetermeer 2025 ondersteunt de visie van Ipse de Bruggen, waarin een goed leven voor iedereen centraal staat. We kijken uit naar een mooie samenwerking!