Onlangs vond de kick-off plaats van het innovatieve project Zorg op afstand. Zo’n 15 enthousiaste zorgprofessionals uit de eerste en tweede lijn waren aanwezig. Onze missie is helder: streven naar een betere levenskwaliteit voor chronische patiënten door middel van zelfmanagement en het onder controle krijgen van hun ziekte. Daarnaast streven we naar een vermindering van de zorgvraag en fysieke zorgcontacten. Het beoogde resultaat? Een nieuw transmuraal Cardiovasculair Risicomanagement (CVRM) zorgpad dat de weg vrijmaakt voor verbeterde zelfmanagementmogelijkheden, ondersteund door innovatieve digitale toepassingen.

In dit project richten we ons op het implementeren van geavanceerde digitale oplossingen. De focus komt te liggen op het realiseren van de juiste zorg op de juiste plaats op het juiste moment, waarbij de patiënt centraal staat. De implementaties van digitale toepassingen maken dit mogelijk, en zijn dan ook een belangrijk onderdeel van dit project. Door de inzet van digitale oplossingen kunnen patiënten hun zelfmanagementvaardigheden versterken en kan de samenwerking tussen de eerste- en tweedelijnszorg worden verbeterd.

In de komende weken staat een gedetailleerde verkenning van het zorgpad CVRM op de planning. De projectgroep werkt aan een voorstel dat vervolgens wordt getoetst door een brede groep belanghebbenden. Ook inwoners met CVRM worden betrokken om ervoor te zorgen dat hun behoeften en perspectieven integraal deel uitmaken van het plan.

We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en de impact die we samen kunnen realiseren in de gezondheidszorg!