Dinsdag 6 februari vond, als onderdeel van de Slimme Zorg Estafette, de lancering van de Expobike plaats in het Experimenteerhuis in Zoetermeer. De Expobike is een bakfiets gevuld met innovatieve zorgtechnologische producten die helpen activiteiten in het dagelijks leven makkelijker te maken, zoals de HelpSoq bv. Met de Expobike demonstreren Studenten Zorg en Welzijn de producten en delen kennis met wijkverpleegkundigen maar ook met cliënten die thuiszorg ontvangen.

Voorafgaand aan de lancering bracht Danae Bodewes een inspirerende lezing over “nieuwsgierigheid”. Daarna nam Bregje Thomassen (programmadirecteur Zoetermeer 2025) plaats in een interactief panel (samen met Caroline Gootjes, Wieteke van der Burg, Jaya Raghoebir) om aan te geven hoe wij als Zoetermeer 2025 geïnspireerd blijven.

 

Zoetermeer 2025 is trotse samenwerkingspartner van het Experimenteerhuis. Bregje licht toe; “Ons doel is om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden, met behoud van kwaliteit natuurlijk. We moeten innovatief zijn om hetzelfde werk met mogelijk minder zorgprofessionals te kunnen blijven doen. De Expobike kan hier een mooie rol in spelen. Samen met onze partners zijn we stapje dichterbij het realiseren van dit doel.

Actielijn Preventie
Binnen de actielijn Preventie werken we onder andere aan het vergroten van gezondheid en welzijn van inwoners. Omdat de druk op de zorg steeds groter wordt en kwetsbare ouderen langer thuis blijven wonen, is het belangrijk om de zorg te innoveren en gebruik te maken van nieuwe technologieën. Een wijkgerichte aanpak, zoals de Expobike, sluit daar op aan. Door de wijk in te gaan wordt ook ingespeeld op behoeftes van inwoner en kunnen we beter aansluiten op de leefwereld van de inwoners van Zoetermeer

Bekijk de video over de Expobike in het Experimenteerhuis: Expobike in het Experimenteerhuis

Foto’s: Sheila van Rijn, Linda Gottenkieny