Ontdek Rondje Gezond: de sportieve, inclusieve en verbindende beweegroute!

Rondje Gezond

Rondje Gezond is de beweegroute waar jij je thuis zult voelen. Of je nu jong of oud bent, beginner of gevorderde, deze route is geschikt voor alle leeftijden en sportniveaus. Laat je verrassen door interessante plekken en groene randen in de wijken Entree, Driemanspolder en Meerzicht. Het avontuur begint en eindigt bij Station Zoetermeer aan de Boerhaavelaan.

Bewegen en genieten

Tijdens de route maak je gebruik van het straatmeubilair en diverse beweegtoestellen in de omgeving. En wil je even uitrusten of genieten van een verfrissend drankje na afloop? Geen probleem! Het Golden Tulip Hotel, lunchroom Bij Foodie en buurtcentrum De Spil staan klaar om je te verwelkomen. Onderweg kom je ook Dunea-tapkranen tegen, zodat je gemakkelijk je waterfles kunt bijvullen of een verfrissend slokje water kunt nemen.

Meisje probeer stickers op een lantaarnpaal te raken met haar hand. De stickers zijn zo geplaatst dat ze hoog moet springen om erbij te komen. Een oudere man kijkt lachend toe. Aan de rechterkant is een tegel van de KWIEK-beweegroute te zien.

Voor ieder wat wils

Rondje Gezond daagt je uit om in beweging te komen en te genieten van de buitenlucht. Volg eenvoudigweg de gemarkeerde stoeptegels en bordjes met beweegtips. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ook goed voor je lichaam en geest. Om de beweegroute toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen, is deze opgedeeld in verschillende onderdelen. Zo kun je de oefeningen kiezen die passen bij jouw niveau en doelen:

  • KWIEK-beweegroute: eenvoudige oefeningen om je balans, kracht en uithoudingsvermogen te trainen.
  • QR-route: creatieve en uitdagende oefeningen voor de ultieme streetworkout.
  • Beweegtoestellen op de route: kies je eigen uitdaging.
  • Denkoefeningen op de route: prikkel je brein met interessante hersenkrakers.

Bewegen en ontmoeten

Rondje Gezond is niet alleen een beweegroute, het is ook een plek waar beweging en ontmoeting samenkomen. In samenwerking met KWIEK, sportaanbieders, zorgaanbieders, maatschappelijke welzijnsorganisaties, de provincie en verschillende afdelingen van de gemeente, nodigt Zoetermeer je uit om te bewegen én anderen te ontmoeten. Of je nu met je sportvereniging, in groepjes, met z’n tweeën of alleen op pad gaat. Je komt ongetwijfeld anderen tegen!

Een groep met mensen staat bij elkaar. Ook een hulphond is te zien op de foto.

Een gezonde leefstijl en verbinding

Rondje Gezond draagt bij aan het creëren van een fijne woonomgeving in de nieuwe stadswijk Entree. Het stimuleert een gezonde leefstijl en biedt ruimte voor ontmoeting en andere buitenactiviteiten. Duurzaamheid en een actieve leefstijl staan centraal in deze wijk. Als stadswijk van Zoetermeer is het belangrijk om Entree te verbinden met de omliggende wijken Driemanspolder en Meerzicht.

Verken de route

Ben je benieuwd naar de route? Er zijn zes routeborden geplaatst, waarvan vier overzichtsborden met het complete rondje en twee borden met de deelroutes in Driemanspolder en Meerzicht. Rondje Gezond heeft een totale lengte van 4 km, waarbij het Entree-rondje 1.670 m lang is en de Meerzicht- en Driemanspolder-rondjes elk 1.300 m.

De routeborden kun je vinden op de Boerhaavelaan, bij de Nelson Mandelabrug, Kindcentrum De Entree, tegenover winkelcentrum Vijverhoek en bij Club Entree aan de Boerhaavelaan 33. Het deelbord van de wijk Driemanspolder staat bij buurtcentrum De Spil, en bij buurtcentrum ’t Anker vind je het deelbord van de wijk Meerzicht.

Deze poster legt uit wat er allemaal binnen Rondje Gezond te doen is.

Samenwerking

Samenwerking is de sleutel tot succes! Voor Rondje Gezond wordt er nauw samengewerkt met verschillende partners. Vanuit de gemeente is er samen met Nina Timmermans, de Stadmaker Entree, al lange tijd aan de voorbereidingen gewerkt. Dankzij de betrokkenheid van KWIEK, sportaanbieders, zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, de provincie en diverse afdelingen van de gemeente wordt Rondje Gezond mogelijk gemaakt. Ook cofinanciering door de gemeente Zoetermeer en het Sportakkoord Zoetermeer, hebben dit initiatief mede mogelijk gemaakt.

Laten we samen in beweging komen en onze gemeenschappen gezonder maken!

Meer informatie over Rondje Gezond is te vinden via:

Meer informatie over Rondje Gezond