Op 21 maart 2024 vond het symposium ‘Mentale Welzijnsreis Zoetermeer’ plaats in het Wapen van Zoetermeer. Tijdens dit symposium kwamen welzijnswerker en zorgverleners bij elkaar om kennis, ervaring en nieuwe inzichten te delen.

Het symposium begon met een gesprek tussen wethouder Ingeborg ter Laak (Zorg, Welzijn en Sport) en bestuurders Sam Schoch (GGZ Rivierduinen), Gijs Jordaan (Indigo B.V. en Parnassia Groep) en Aline Pikaar- van Zuilen (Eerstelijnszorg Zoetermeer). Onder leiding van dagvoorzitter Laurens de Groot spraken ze over de mentale gezondheid in Zoetermeer en over passende ondersteuning en zorg. Ook werd in het gesprek het belang van samenwerken en elkaar versterken benadrukt. Vervolgens liet Colin van der Heiden (Mentalmints) zien wat doelgericht behandelen is en kan betekenen. Dat leverde mooie gesprekken in de zaal op! In de workshops over diverse thema’s gingen de deelnemers met elkaar in gesprek en deden nieuwe inzichten op. Tot slot schetsten ze gezamenlijk de gewenste toekomst voor mentale gezondheid en daarbij passende steun en zorg in Zoetermeer.

Pauline Boersma, Programmamanager GGZ, vertelt: “Met dit symposium willen we de samenwerking versterken tussen de verschillende organisaties die werken aan mentaal welzijn in Zoetermeer. We zijn dan ook heel blij dat het symposium zo goed bezocht is.” Tessa Willigenburg, kwartiermaker GGZ, vult aan: “Zo bouwen we aan een sterk netwerk, dat gezamenlijk goede zorg en ondersteuning voor de Zoetermeerse inwoners biedt. Het is inspirerend om te zien hoeveel enthousiasme hiervoor is.”

Het was een inspirerende middag waarin verbindingen werden gelegd en veel kennis en ervaring werd gedeeld! Bekijk de video en foto’s hieronder!

Foto’s en video: DeanK Productions