In februari vonden drie dagen lang inspirerende theatervoorstellingen plaats rondom Positieve Gezondheid. Meer dan 350 bezoekers werden op interactieve en humoristische wijze meegenomen in het gedachtengoed van positieve gezondheid. Wethouder Ingeborg ter Laak, Zorg & Welzijn, opende de eerste avond; “deze kick-off is het begin van een beweging waarin de vele initiatieven rond positieve gezondheid en preventie samenkomen.”

De drie voorstellingen waren de aftrap van de campagne Samen ZoeterMEER Gezond. Deze naam is met een prijsvraag door een inwoner van Zoetermeer zelf bedacht. Het doel van deze campagne is positieve gedragsverandering stimuleren op het gebied van gezondheid. De campagne laat inwoners en zorgprofessionals breder kijken naar ziekte, gezondheid en preventie.

Het was een hele fijne avond waarin iedereen aan het denken werd gezet over wat gezondheid nu echt is. In de voorstelling werd onder andere de vraag gesteld:

‘Als morgen alles is ingericht volgens positieve gezondheid, hoe ziet dit er voor jou uit?’

Vanuit het publiek kwamen vele mooie reacties, waaronder:

  • Buurten waarin mensen elkaar kennen en voor elkaar zorgen, meer leuke dingen doen met elkaar en dingen organiseren om mensen in verbinding te brengen met elkaar.
  • Dat kinderen en ouders veerkrachtiger zijn, waardoor kinderen zich veiliger en geborgen voelen
  • Dat ouderen meer faciliteiten krijgen voor eigen regie over hun gezondheid en familie en vrienden zich meer bekommeren.

In Zoetermeer zijn er al mooie initiatieven die ons een stapje dichterbij onze dromen brengen, op de website van Samen ZoeterMEER Gezond lees je hier meer over.

Lees het volledige verslag op de website van Samen ZoeterMEER Gezond.

Klik hier om de video op Youtube te bekijken.