De Spoedeisende Hulp (SEH), Huisartsenpost (HAP) en Dienstapotheek (DAP) zijn gestart met een verbouwing in het Centrum Acute Zorg. Het doel is om de kwaliteit en bereikbaarheid van spoedzorg op peil te houden en verder te verbeteren. Er wordt één gezamenlijke balie voor SEH en HAP gemaakt en de indeling wordt verbeterd voor bezoekers en medewerkers.

De Huisartsenpost maakt tijdens de verbouwing gebruik van de praktijkruimtes van de huisartsen in Gezondheidscentrum De Leyens (op de eerste etage). De Dienstapotheek verzorgt de medicijnuitgifte via een loket op de begane grond van het gezondheidscentrum. De Spoedeisende Hulp blijft in het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde, naast het LangeLand Ziekenhuis. De ingang van de SEH wordt vanaf 11 oktober tijdelijk verplaatst naar de ambulancehal, rechts van de oorspronkelijke ingang. Op de locatie wordt duidelijk aangegeven hoe bezoekers naar de tijdelijke ingang moeten lopen.

Samen (ver)bouwen aan toekomst
De vraag naar acute zorg in de regio Zoetermeer en omstreken neemt toe. Om de stad en haar 125.265 inwoners te blijven voorzien van de juiste zorg op de juiste plek, gaan de SEH en HAP hun samenwerking intensiveren. Een van de aanpassingen die hiervoor nodig is, is een verbouwing van het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde in Zoetermeer. De huidige indeling van het Centrum Acute Zorg is voor bezoekers en medewerkers niet altijd even handig, de ruimte is te klein en hokkerig. Hier brengt de verbouwing verandering in. Er wordt bijvoorbeeld één gezamenlijke balie voor SEH en HAP gemaakt. Voor de patiënt wordt het daarmee duidelijker waar hij of zij moet zijn. Deze verbouwing duurt naar verwachting tot begin december.

De Huisartsenpost en Dienstapotheek zijn tijdelijk te vinden op:

Gezondheidscentrum De Leyens
Hekbootkade 54
2725 AR Zoetermeer

De telefoonnummers van de HAP en DAP blijven ongewijzigd. Ook de openingstijden blijven hetzelfde.