De regionale samenwerking voor een gezonde regio in Zoetermeer zoekt een bevlogen programmamanager Digitale Transformatie . Samen met betrokken organisaties, inwoners, (zorg)professionals en bestuurders geef jij vorm aan de digitale transformatie van zorgprocessen, de data-infrastructuur die deze processen kan ondersteunen en het digitale zorglandschap die dit faciliteert. Deze onderdelen zijn essentieel om onze ambitieuze visie te bereiken. Heb jij affiniteit met digitalisering en gegevensbeschikbaarheid (sterk gericht op datagebruik) in het sociaal en medisch domein? Ben jij een bruggenbouwer die zaken voor elkaar kan krijgen in een landschap in beweging? Heb je de ambitie om bij te dragen aan het dichten van de zorgkloof in de regio Zoetermeer? En kan je complexe grote uitdagingen klein en overzichtelijk maken? Dan zoeken wij jou!

Je functie als programmamanager

Het Nederlandse zorginformatiestelsel en de architectuur die dat ondersteunt is volop in beweging. Het programma Zoetermeer 2025 is opgebouwd uit actielijnen; twee ondersteunende actielijnen zijn de Gezondheidsverkeerstoren en ICT & Digitalisering. Deze actielijnen willen we met de ontwikkeling in het zorginformatiestelsel meer met elkaar verbinden en daarom zoeken wij een programmamanager. Voor beide actielijnen dient er een duidelijke programma-opdracht geformuleerd te worden waar betrokken partijen zich aan kunnen committeren. Wij zien de verbinding tussen de zorginfrastructuur en de data-infrastructuur als randvoorwaardelijk om de gezondheidszorg toegankelijk en betaalbaar te houden.

De programmaopdracht resulteert in een programmamatige aanpak met een uitwerking van de doelen, resultaten, stappen en benodigde beleidswijzigingen die noodzakelijk zijn. Voor de data-infrastructuur betekent dit concreet het ontwerpen, implementeren en inrichten waarmee op termijn data-gedreven processen ontwikkeld kunnen worden.

De gezondheidsverkeerstoren moet hét digitale verzamelpunt worden van data en gegevens rondom zorg en welzijn in Zoetermeer waarmee we:

 • een verbetercyclus kunnen inrichten rond de project- en programmadoelstellingen;
 • capaciteit over domeinen heen inzichtelijk kunnen maken (dashboard);
 • (op termijn) meer data-ondersteund kunnen gaan werken.

Vanuit de lijn ICT & Digitalisering ben je op de hoogte van de digitaliseringsinitiatieven van de leden van de vereniging, overziet de regionale impact hiervan en verbindt de regionale partijen. Je bent aanjager voor regionale innovaties, zorgt voor optimalisatie van de regionale zorginfrastructuur en gegevensbeschikbaarheid die de doelstellingen van de regio ondersteunen.

Als programmamanager werk je op alle niveaus (strategisch, tactisch en operationeel) om resultaten te bereiken. Je bent in staat het regionale speelveld snel eigen te maken en goede voorbeelden te presenteren in relatie tot de ambitie van Zoetermeer. Concreet ben je niet verantwoordelijk voor de inrichting van een elektronisch patiëntendossier maar beoordeel je mee hoe veranderingen impact kunnen hebben op de regionale zorginfrastructuur. Op tactisch en strategisch niveau weet je welke consequenties bepaalde keuzes hebben. Daarnaast blijf je sturen op het behalen van de te bereiken doelen, zorgt voor de benodigde wijzigingen in beleid en gaat voor de resultaten van de deelprojecten. Je rol bestaat uit vier verschillende componenten:

 • Het digitaal beschikbaar maken van patiënt/cliëntgegevens tussen zorgaanbieders en tussen patiënt/cliënt en zorgaanbieder mogelijk maken. Dit onderwerp is vooral gericht op verminderen van de administratielast alsmede een efficiëntere, klantvriendelijkere zorgverlening.
 • Het digitaal beschikbaar maken van operationele gegevens van zorgaanbieders, bijvoorbeeld over capaciteit, wachtlijst of bezetting. Dit onderwerp is erop gericht om de juiste zorg, op de juiste plek aan de juiste persoon te verlenen waarmee data-gedreven werken ondersteund kan worden (en op termijn ook voorspellend).
 • Het monitoren van doelstellingen op verschillenden niveaus op basis van data van zorgaanbieders, verzekeraars, open-data, etc.
 • Het aanjagen van digitalisering van de zorg. Bijvoorbeeld door videobellen i.p.v. fysieke consulten, smart-oplossingen als alarmsystemen om fysieke monitoring overbodig te maken, etc.

Je profiel

Wij zijn op zoek naar een bevlogen, verbindende en energieke programmamanager die voldoet aan onderstaande eigenschappen.

 • Je krijgt energie van de visie en ambities van Zoetermeer 2025 en Gezondheidsregio Zoetermeer.
 • Je hebt een afgeronde relevante hbo/wo-opleiding en minimaal 3-5 jaar ervaring als programmamanager.
 • Je hebt ervaring met het leiden van (zeer) complexe programma’s en/of projecten.
 • Je hebt kennis van de zorginfrastructuur, data-architectuurprincipes en weet hoe hier gegevensintegratie en -beheer op toegepast kan worden.
 • Je hebt het vermogen om technische concepten duidelijk te communiceren naar niet-technische belanghebbenden en spreekt daarmee de taal van de zorgprofessional, IT-er en data-experts.
 • Je bent bekend met relevante wet- en regelgeving.
 • Je bent in staat om prioriteiten te stellen, scenario’s en keuzes te maken en deze actief uit te dragen.
 • Je legt makkelijk contact en schakelt snel tussen verschillende perspectieven en niveaus (operationeel, tactisch, strategisch).
 • Je bent creatief van geest, je denkt in oplossingen en bent in staat om partijen te inspireren en te verbinden (over de domeinen).

Wat wij bieden

 • Een uitdagende en afwisselende functie.
 • Een informele werksfeer, met collega’s en korte lijnen binnen het programmabureau.
 • Afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring salariëring volgens salarisschaal 12 (maximaal € 6.918,00 bruto per maand) o.b.v. een 100% aanstelling (38 uur per week) volgens de cao-huisartsenzorg. Het betreft een aanstelling voor 32-38 uur per week.
 • Mogelijkheid tot (gedeeltelijk) thuiswerken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding op basis van declaratie, mogelijkheid gebruik zakelijke mobiele telefoon, een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8%.
 • Een dienstverband van in eerste instantie één jaar, die bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Enthousiast? Reageer dan snel!

Heb je interesse, dan maken wij graag wederzijds kennis! We ontvangen je sollicitatie (cv en motivatiebrief) het liefst via werkenbij@eerstelijnszorgzoetermeer.nl. 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Bregje Thomassen, directeur van de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer via b.thomassen@gezondheidsregiozoetermeer.nl of 06-24862070.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij aanvaarden geen ongevraagde hulp van bureaus voor vacatures. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door bemiddelingsbureaus worden gezien als eigendom van de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer waarvoor op geen enkele wijze een vergoeding verschuldigd is.