De regionale samenwerking voor een gezonde regio in Zoetermeer zoekt een bevlogen projectleider die tevens de rol van kwartiermaker voor de actielijn GGZ kan vervullen. Samen met betrokken organisaties, inwoners, (zorg)professionals en bestuurders geef jij o.a. vorm aan de actielijn GGZ én het project ”verbeteren samenwerking wijkverpleging Zoetermeer” van het programma Zoetermeer 2025. Heb jij aantoonbare ervaring als projectleider of kwartiermaker? Ben jij een echte bruggenbouwer die kan bewegen in een systeem in transitie? Dan zoeken wij jou!

Gezonde regio

Binnen het programma Zoetermeer 2025 vormen we een netwerk waarbinnen we individuen, organisaties en initiatieven met elkaar verbinden. Alleen door samen te werken kunnen we de uitdagingen die op ons afkomen het hoofd bieden. Samen creëren we daarmee méér (maatschappelijke) waarde dan ieder apart.  Onze ambitieuze visie is wat ons verbindt: een gezonde regio in Zoetermeer.

Zoetermeer 2025, GGZ & wijkverpleging

De programmastructuur van Zoetermeer 2025 is opgebouwd aan de hand van actielijnen. Binnen iedere actielijn werken verschillende organisaties en betrokkenen samen. De toegenomen wachtlijsten en de druk op de oneigenlijke zorg nemen daarmee toe. Vanuit zowel de GGZ als de EerstelijnsZorg Zoetermeer is de wens uitgesproken om de regionale ontwikkelingen rondom de patiënt met een psychologische aandoening onder het programma Zoetermeer 2025 te positioneren middels een nieuwe actielijn.

Ontwikkelingen op het gebied van wijkverpleging vallen onder de actielijn chronische zorg. Door marktwerking is de wijkverpleging de afgelopen jaren verder versnipperd geraakt. Dit heeft onder meer geleid tot veel aanbieders van wijkverpleging in Zoetermeer (inclusief Benthuizen). Om in de veranderende zorgstructuur de belangen van de wijkverplegingsorganisaties en hun medewerkers te behartigen is verdere samenwerking nodig. Hiervoor zullen we op korte termijn een starten.

Je functie als projectleider

Als projectleider werk je voornamelijk op tactisch en operationeel niveau aan projecten én het opzetten van de actielijn GGZ van de regionale samenwerking in het programma Zoetermeer 2025. Binnen de regionale samenwerking is een sterke verbindende rol een must. Je bent onderdeel van het programmabureau Zoetermeer 2025. Het programmabureau is de buitenboordmotor van de beweging naar een gezonde regio en heeft een initiërende, versnellende en ondersteunende rol in de initiatieven die de actielijnen en netwerken bedienen. Zo rapporteer je aan de programmadirecteur en regiegroep van Zoetermeer 2025.

Als projectleider breng je partijen bij elkaar en zorg je ervoor dat er vanuit een gemeenschappelijke taal en visie wordt gewerkt. Ook heb je een integrale blik op gezondheid en schakel je o.a. met professionals, projectleiders, zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Met laatstgenoemde heb je onder andere intensief contact over het opzetten van de actielijn GGZ (GGZ-aanbieders). Je trekt hierin samen op, vanuit ieders eigen rol, zodat de beweging krachtiger wordt.

Wij vragen

 • Je bent enthousiast over de visie en ambities van Zoetermeer 2025 en Gezondheidsregio Zoetermeer.
 • Je hebt een afgeronde hbo/wo-opleiding.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als projectleider in het sociaal domein en/of de zorg; ervaring binnen de GGZ is een pre.
 • Je hebt ervaring met het leiden van (complexe) projecten.
 • Je kunt partijen verbinden en inspireren over domeinen heen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt snel schakelen tussen verschillende perspectieven en niveaus.
 • Je bent daadkrachtig en doortastend, met een focus op resultaat, verbinding en samenwerking.

Wij bieden

 • Een uitdagende en afwisselende functie.
 • Een informele werksfeer met korte lijnen binnen het programmabureau.
 • Salaris op basis van salarisschaal 8-9 (maximaal € 5.202,00 bruto per maand) o.b.v. een 100% aanstelling (38 uur per week) volgens de cao-huisartsenzorg.
 • Een dienstverband van 24-30 uur per week, met mogelijkheid tot (gedeeltelijk) thuiswerken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, zakelijke mobiele telefoon, eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8%.
 • Een dienstverband voor in eerste instantie één jaar, met mogelijkheid tot verlenging.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer informatie

Wil je graag solliciteren? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar werkenbij@eerstelijnszorgzoetermeer.nl, uiterlijk 25 augustus 2023. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 29 augustus en dinsdag 5 september. Neem bij vragen of behoefte aan meer informatie contact op met Bregje Thomassen, programmadirecteur bij Zoetermeer2025, via b.thomassen@gezondheidsregiozoetermeer.nl.

Let op: Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij aanvaarden geen ongevraagde hulp van bureaus voor vacatures. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door bemiddelingsbureaus worden gezien als eigendom van de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer, waarvoor op geen enkele wijze een vergoeding verschuldigd is.