Op maandag 23 mei van 16:00 tot 16.45 uur wordt vanuit de campagne We zijn zelf het medicijn Zoetermeer een webinar voor professionals georganiseerd. Bij deze campagne staat bewustwording van risicoreductie mogelijkheden van dementie centraal. Tijdens het webinar nemen collega’s je mee in de kennis en het onderzoek rondom risicoreductie van dementie en de mogelijkheden die er zijn om hieraan bij te dragen. De gastsprekers zijn Joriet Schneider en Irene Heger.

Gastsprekers

Irene Heger is promovendus bij het Alzheimer Centrum Limburg en is verbonden aan de Universiteit van Maastricht. Zij richt zich op onderzoek naar het verminderen van het risico op dementie. In haar presentatie gaat zij in op wat er tot nu toe bekend is over risicoreductie van dementie vanuit de wetenschap en wat er op dit moment nationaal en internationaal gebeurt.

Joriet Schneider is huisarts bij het Therapeuticum Aurum Gezondheidscentrum in Zoetermeer, eerstelijnsbestuurder en voorzitter van het bestuur van de Huisartsenpost Zoetermeer. Joriet is nauw betrokken bij de campagne en heeft veel kennis over de effecten van een gezonde leefstijl.

 

Algemene informatie

Wanneer: Maandag 23 Mei van 16.00 tot 16.45 uur

Voor wie: Alle professionals uit Zoetermeer en omgeving die geïnteresseerd zijn

Waar: ZOOM

Aanmelden: carole@mmck-co.nl

In Zoetermeer hebben circa 1800 mensen de diagnose dementie, dit aantal zal de komende jaren fors stijgen. De verwachting is dat in 2030 er een toename van 74 % (berekend vanaf 2015) zal zijn en ongeveer 2700 inwoners dementie hebben. Door flink in te zetten op risicoreductie waarbij drie leefstijl adviezen centraal staan, Blijf nieuwsgierig, Eet gezond en Beweeg regelmatig, kunnen we met elkaar de kans op dementie verkleinen. Doe jij mee aan het terugdringen van het aantal mensen met dementie, wil je meer weten over de campagne, de leefstijl adviezen volg dan het Webinar!

We hopen jullie te zien op 23 mei, namens;

Plicare en Vierstroom Zorg Thuis, InZet, Alzheimer NL afdeling Haaglanden, GGD Haaglanden, Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) en de Gemeente Zoetermeer.