Het samenwerkingsverband voor een gezonde regio Zoetermeer zoekt een junior communicatiemedewerker. Samen met betrokken organisaties, inwoners, bestuurders en professionals werk jij aan de zichtbaarheid van de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer en het programma Zoetermeer 2025. Ben jij geïnteresseerd in zorg en welzijn? Vind je preventie en gezondheid belangrijk? En klopt jouw hart sneller voor social media? Dan zoeken wij jou!

Gezonde regio

De regio Zoetermeer staat voor een enorme uitdaging. De bevolking vergrijst sneller dan de rest van Nederland. De komende jaren neemt de vraag naar zorg en welzijn toe, terwijl personeel, mantelzorgers en middelen schaarser worden. Om de gezondheidszorg toegankelijk te houden voor inwoners van Zoetermeer hebben aanbieders van zorg en welzijn (waaronder de huisartsen en het Haga Ziekenhuis), de gemeente Zoetermeer en zorgverzekeraars de handen ineengeslagen.

Je functie

Het programmabureau van de vereniging is de buitenboordmotor van de beweging naar een gezonde regio en heeft een initiërende, versnellende en ondersteunende rol.

Als junior communicatiemedewerker werk je in opdracht van het programmateam onder verantwoordelijkheid van de strategisch communicatieadviseur. Jij richt je vooral op de tactische en operationele communicatie voor het programma Zoetermeer 2025. Je denkt mee over de socialmediastrategie en draait je hand niet om voor het maken van aansprekende content voor (zorg)professionals en inwoners. Denk je dat video hiervoor nodig is? Je krijgt alle ruimte om je ideeën te realiseren. Je schrijft vlotte artikelen voor de nieuwsbrief en de website en zorgt ervoor dat de nieuwsbrief  elke maand op tijd wordt verzonden. Er staan allerlei veranderingen gepland voor 2024 en daar draag je je steentje aan bij, denk bijv. aan een nieuwe website, een naamsverandering en een actievere rol voor de inwoner. Verder help je mee met de realisatie van communicatiemiddelen voor de verschillende projecten op het gebied van acute zorg, chronische zorg, mentale gezondheid en preventie.

Je profiel

Als jij van bovenstaande energie krijgt dan zijn we op zoek naar jou! Herken jij je in de volgende eigenschappen dan is het helemaal een goede match:

 • Je studeert hbo of wo communicatie of een soortgelijke opleiding.
 • Je wilt graag naast je studie praktijkervaring opdoen.
 • Je bent proactief, flexibel, creatief en resultaatgericht.
 • Je voelt je comfortabel in een veranderende omgeving.
 • Je vindt het leuk om samen aan een goed resultaat te werken maar kunt ook zelfstandig aan de slag.
 • Je bent 8 tot 12 uur per week beschikbaar, verspreid over meerdere dagen (minimaal 2) per week.

 

Wat wij bieden

 • Een uitdagende, afwisselende functie met ruimte voor eigen inbreng en invulling;
 • Een informele werksfeer, met collega’s en korte lijnen binnen het programmabureau en de vereniging;
 • Een tijdelijk contract tot aan de zomervakantie;
 • Salariëring volgens functiegroep 4 van de cao-huisartsenzorg;
 • Mogelijkheid tot (gedeeltelijk) thuiswerken;
 • Start januari 2024.

Enthousiast? Reageer dan snel!

Heb je interesse, dan maken wij graag kennis met je! We ontvangen je sollicitatie (cv en motivatiebrief) het liefst vóór 18 december 2023 via werkenbij@eerstelijnszorgzoetermeer.nl. Meer informatie over Zoetermeer 2025 vind je op de website www.zoetermeer2025.nl. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Leontien van der Plas, Strategisch Communicatieadviseur via 06-39677283 of l.vdplas@gezondheidsregiozoetermeer.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij aanvaarden geen ongevraagde hulp van bureaus voor vacatures. Toegestuurde cv’s (in welke vorm dan ook) door bemiddelingsbureaus worden gezien als eigendom van de Vereniging Gezondheidsregio Zoetermeer waarvoor op geen enkele wijze een vergoeding verschuldigd is.