Zorg op Afstand2024-05-07T11:45:08+00:00

Zorg op Afstand

Met de groeiende uitdagingen van chronische aandoeningen, zoals Cardiovasculair Risicomanagement (CVRM), in Zoetermeer, is een noodzaak ontstaan om het zorglandschap te verbeteren. Dit project richt zich op het herontwerpen en optimaliseren van chronische zorg, met behulp van digitale oplossingen en een netwerkzorgbenadering.

Herontwerpen en optimaliseren van chronische zorg met behulp van digitale oplossingen en een netwerkzorgbenadering

Voordelen voor zowel de patiënt als de zorgsector

Met het oog op onze eerdere ervaringen en inzichten, streven we naar een vernieuwde benadering van chronische zorgpaden. We richten ons hierbij op de beoogde voordelen voor zowel de patiënt als de zorgsector. Voor de patiënt betekent het minder bezoeken aan zorgverleners, beter inzicht in de eigen gezondheid en betere informatie en advies over de behandeling en leefstijl. Voor de zorgsector betekent het een efficiëntere inzet van middelen en personeel, een snellere signalering van problemen en het slim kunnen coördineren van de juiste zorg naar de juiste plek. Uitgangspunten hierbij zijn: zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan.  Inspiratie uit succesvolle voorbeelden van zorg op afstand uit andere regio’s heeft ons gemotiveerd om te streven naar een geïntegreerde benadering van zorgverlening, waarbij digitale oplossingen een sleutelrol spelen. 

De juiste zorg op de juiste plek met inzet van digitale ondersteuning 

Dit project beoogt geïntegreerde, efficiëntere zorgpaden voor patiënten met een chronische aandoening te realiseren. We starten met zorgpad CVRM, waarna we opschalen naar andere chronische aandoeningen. Digitale oplossingen helpen de zorgverlening te verbeteren en de werklast van zorgverleners te verminderen. Het uiteindelijke doel is de juiste zorg op de juiste plek te bieden, met een maximaal mogelijke inzet van digitale ondersteuning. 

Inwonerparticipatie

Betrokkenheid van de inwoners is een belangrijk onderdeel in ons project. We vragen mensen met een chronische aandoening om hun inzichten en behoeften te delen, zodat we dit kunnen integreren in het ontwerp van het zorgpad. Hun perspectieven zullen ons helpen een zorgpad te creëren dat niet alleen effectief is, maar ook echt aansluit bij de behoeften van de gemeenschap. 

Lees hier meer over Inwonerparticipatie

Nieuws

Kick-off Zorg op afstand

Onlangs vond de kick-off plaats van het innovatieve project Zorg op afstand. Zo’n 15 enthousiaste zorgprofessionals uit de eerste en tweede lijn waren aanwezig. Onze missie is helder: streven naar ..... Lees meer